طريقة عمل البوري سنجاري بطعم خطير.
طريقة عمل البوري سنجاري بطعم خطير. |
طريقة عمل البوري سنجاري بطريقه لذيذه من اكلات ماما بوسي.
المقادير
*كيلومن السمك البوري
*3حبات طماطم مقطعه
* 3حبات فلفل رومي مقطع
*1 حزمه بقدونس مفروم
*2بصله مقطعه
*3 معالق كبار زيت
*2 حبه جزر مبشور
*2ملعقه كبيره توم مفروم
*ملعقه صغيره كمون
*ملعقه صغيره سبع بهارات
*ملعقه صغيره فلفل اسود
*ملح حسب الرغبه
*شطه حسب الرغبه
طريقة تحضير البوري سنجاري :
ننظف السمك جيدا ونغسله بالماءوالملح والليمون والخل وننقعه لمده ربع ساعه.
نفتح السمكه من ظهرها مثل الكتاب المفتوح ثم نضعها على صنيه مسطحه.
يتبل السمك بالليمون والكمون والثوم والملح ونتركه لمده ساعه.
فى طبق اخر ضعى الطماطم المكعبات والفلفل والخضرا والجزر والبصل وضعي زيت وملح وباقي البهارات واخلطيهم ببعض.
احضرى صنيه كبيره فيها ورق فويل وادهنيه زيت.
رصى البوري فوقها وضعي داخله خليط الخضروات.
اخيرا رشى زيت وعصره ليمون وتكونى مقطعه ليمونه شرائح للتزين.
ضعيها في الفرن من اسفل حتي تمام النضج مع متابعتها ثم ضعيها اسفل الشوايا تأخذ لون ذهبى جميل.
طريقة التقديم :
يقدم السمك البوري بجانب الارز بالشعريه او الارز الصياديه.