طريقة عمل صدور الدجاج المشويه بصوص الباربكيو المميز.
طريقة عمل صدور الدجاج المشويه بصوص الباربكيو المميز. |
الدجاج المشوي بتتبيله مختلفه ومميزه،وطعم رائع ولذيذ.
بتدخلي المطعم وبتاكلي فراخ مشويه بطرق مختلفه ونفسك تجربيها لأطفالك في البيت في الوقت الصعب اللي بتمر بيه البلاد اليكي طريقة الفراخ المشويه بصوص الباربكيو بطريقة مميزه وطعم مختلف ولذيذ وهي كالآتي :
المقادير لعمل صدور دجاج وزنها كيلو ونصف (1500)جرام
صدور دجاج او (دبابيس دجاج)
كوب كاتشب
4ملعقه كبيره ورشستر صوص
نصف ملعقه زنجبيل بودر
نصف ملعقة قرفه بودر
ملعقه صغيره بابريكا
ملعقه صغيره ثوم بودر
ملعقه صغيره كركم
ملعقه صغيره فلفل اسود
2ملعقه كبيره عسل
ملعقه صغيره زعتر ناشف
ملح حسب الرغبه
2ملعقه كبيره زيت
ودي تعتبر طريقة صوص الباربكيو مع اختلاف بسيط.
لوموجود عندك صوص الباربكيو جاهز ضيفي عليه كركم
وزعتر وزنجبيل وتبلي بيهم الفراخ.
طريقة تحضير الفراخ المشويه بصوص الباربكيو.
نقوم بغسل الفراخ جيدا بالملح والليمون وملعقه كبيره زنجبيل والخل لمده نصف ساعة.
قومي بتصفية الفراخ جيدا من الماء.
انقعي الفراخ لمده 4 ساعات في التتبيله.
طريقة تسوية الفراخ المشويه بصوص الباربكيو
هناك طريقتين للتسويه
1) ضعي الفراخ في صنيه مع كوب ماء وقطعة صغيره زبده
وغطي الفراخ بورق الفويل.
ضعي الصنيه في الرف الاوسط من الفرن لمدة 40 دقيقه حتي تمام النضج.
مع متابعةالتسويه وتذوق الطعم المناسب لكي.
عند تمام نضجها ضعيها اسفل الشوايه حتي يحمر لونها.
رشي الشبت او البقدونس علي وجه الصنيه للتزيين.
2) ضعيها في كيس حراري في صنيه داخل الفرن مع عمل ثقب في الكيس الحراري حتي يخرج البخار ولا ينقطع الكيس.
طريقة التقديم :
تقدم بجانب الارز البسمتي او الابيض ممكن ان تأكل بجانب العيش الشامي والطحينه والسلطه الخضراء.
ملحوظه
اذا قمتي بعمل دبابيس الدجاج فعليك تخريمها وعمل فتحات بسن سكين رفيع وحاولي فصل اللحم عن العظم حتي تتبل جيدا بالصوص .
وممكن عمل فرخه كامله او اجنحة الدجاج بهذه التتبيله.