recent
أخبار ساخنة

طريقة عمل القرص الطريه بطعم وريحه جناااان.







طريقة عمل القرص الطريه بطعم وريحه جناااان.


طريقة عمل القرص الطريه بطعم وريحه جناااان.  

 
القرص الطريه من الأكلات المصريه الاصيله، المحببه لدا الكثيرين خاصة في فصل الشتاء، فهي تأكل بجانب الجبن والشاي، ويوجد اكثر من طريقه لعمل القرص. 
واليكي سيدتي افضل طريقه لعملها بأقل التكاليف وطعم رائع ولذيذ.


















افضل طريقه لعمل القرص الطريه بطعم وريحه جناااان 


المقادير :

 كيلو دقيق

نصف كيلو لبن 

كوب زبادي صغير 

2ملعقه كبيره سمسم 

نصف كوب سكر 

نصف كوب زيت 

1معلقه كبيره خميره 

4اكياس فانيليا

ملعقه صغيره ملح 

طريقة تحضير القرص الطريه:

قومي بخلط جميع المكونات الجافه اولًا،ثم اضيفي كوب 

الزبادي، ثم دفي اللبن علي النار واسكبيه علي الخليط 

تدريجييا. 


اسكبي معه الزيت حتي يصبح العجين متماسكا، 

قومي بالعجن حتي تلم العجينه ولايبقي في يدك اي اثار 

للعجين. 


قومي بتغطيه العجين واتركيه ساعه حتي يخمر،

احضري العجين وقومي بتشكيله الي كرات صغيره متساويه، 

افردي كره العجين الصغيره ببطن يدك وضعيها في الصاج، 

اتركيها حتي تخمر قليلا. 


قومي بتسخين الفرن، ضعي الصاج اسفل الفرن  اتركيها حتي 

تأخذ لون ذهبي، ثم قومي برفعها تحت الشوايه لتأخذ اللون 

الذهبي من الوجه.


ملحوظه 

يمكن اضافة السمن البلدي او القشطه بديل للزيت. 

عندك وضع اللبن علي الخليط ضعيه تدريجييا حتي تحصلي علي القوام المناسب لك.

اتركي قليل من الزيت او السمن ضعيه في اخر العجن حتي تتخلصي من اي اثار للعجين في يدك . 

طريقة حفظ القرص الطريه :

لو عملتي كميه كبيره وتريدي ان تحفظيها ضعيها في اكياس تلاجه وقومي بوضعها في الفريز وعند استعمالها سخني الفرن وضعيها فيه تصبح كأنها طازجه. 


google-playkhamsatmostaqltradent