طريقة عمل طاجن الجمبري والكابوريا والسبيط بمذاق مميز .
طاجن الجمبري والكابوريا والسبيط المميز من اكلات مامابوسي تقدري تعمليه بنفسك وبطريقه بسيطه جدا وطعم مميز ورائع.
طريقة عمل طاجن الجمبري والكابوريا والسبيط بمذاق مميز . |
طريقة عمل طاجن الجمبري
المقادير
كيلو جمبري
بصله كبيره مقطعه
2ثمرة طماطم
حبة فلفل مقطعه
نصف ملعقة صغيرة كمون
نصف ملعقة صغيرة سبع بهارات
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
ربع ملعقة صغيره ورق لورا وحبهان مطحون
ملح حسب رغبة
ملعقة زيت
طريقة التحضير :
قومي بغسل الجمبري جيدا بالماء والليمون ونزع كيس الرمل من ظهر الجمبري مع قص شوراب وارجل الجمبري الطويله وغسله جيدا.
احضري طاجن به ملعقة زيت قومي بتشويح البصل مع البهارات وضيفي الجمبري مع التقليب جيدا لمده 5 دقائق.
ضيفي الطماطم والفلفل المقطع والماء الساخن والماح وتذوقي الطعم المناسب لكي.
غطي الطاجن بورق الفويل وضعيه في الفرن في الرف الاوسط واتركيه حتي ينضج.
عند تمام النضج ارفعي ورق الفويل وضعيه تحت الشويه ليأخذ لون جميل( ويمكن الاستغناء عن هذه المرحله) .
طريقة عمل طاجن الجمبري والكابوريا
المقادير
نصف كيلو جمبري
نصف كيلو كابوريا
بصله كبيره مقطعه
2ثمرة طماطم
حبة فلفل مقطعه
نصف ملعقة صغيرة كمون
نصف ملعقة صغيرة سبع بهارات
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
ربع ملعقة صغيره ورق لورا وحبهان مطحون
ملح حسب رغبة
ملعقة زيت
بقدونس مفروم
طريقة التحضير :
قومي بغسل الجمبري ونزع كيس الرمل من الظهر كما ذكرنا سابقا.
قومي ايضا بغسل الكابوريا بالماء والليمون وقص ارجل الكابوريا الرفيعه مع قسمها نصفين اوتركها كما هي كما تفضلين.
احضري طاجن وضعي به ملعقة الزيت والبصل المقطع والبهارات المذكوره.
ضيفي الكابوريا المقطعه واتركيها لمدة خمس دقائق مع التقليب.
ثم ضيفي الجمبري وقومي بالتقليب ايضا واتركيهم لمده دقيقتين علي نار هادئه.
ضيفي الطماطم والفلفل والملح والماء الساخن مع تذوق الطعم المناسب.
قومي بتغطيته بورق الفويل وضعيه في الرف الاوسط من الفرن حتي تمام النضج.
ضيفي البقدونس المفروم فوق الجمبري.
طريقة عمل طاجن الجمبري والكابوريا والسبيط بمذاق مميز . |
طريقة عمل طاجن الكابوريا بمفردها في الفرن
المقادير
كيلو كابوريا مبطرخ
بصله كبيره مقطعه
2ثمرة طماطم
حبة فلفل مقطعه
نصف ملعقة صغيرة كمون
نصف ملعقة صغيرة سبع بهارات
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
ربع ملعقة صغيره ورق لورا وحبهان مطحون
ملح حسب رغبة
ملعقة زيت
2كوب ماء ساخن
طريقة التحضير :
قومي بغسلها جيدا بالماء والليمون كما ذكرنا سابقا.
ضعي الزيت والبصل المقطع والبهارات المذكوره.
ضيفي الكابوريا وقومي بتشويحها علي نار هادئه لمده خمس دقائق.
ضيفي الطماطم والفلفل المقطع والماء والملح وقومي بتغطيتها بورق الفويل وضعيها في الفرن حتي تمام النضج.
طريقة عمل طاجن الجمبري والكابوريا والسبيط بمذاق مميز . |
طريقة عمل طاجن الجمبري والسوبيا بطعم مميز
المقادير
نصف كيلو جمبري مقشر
نصف كيلو سبيط (السوبيا) مقطع
بصله كبيره مبشوره
2ثمرة طماطم مبشوره
حبة فلفل مقطعه
نصف ملعقة صغيرة كمون
نصف ملعقة صغيرة سبع بهارات
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
ربع ملعقة صغيره ورق لورا وحبهان مطحون
ملح حسب رغبة
ملعقة زيت
بقدونس مفروم
طريقة التحضير
قومي بتقشير الجمبري وغسله ونزع كيس الرمل من الظهر.
اغسلي ايضا السبيط جيدا وقومي بتقطيعه.
احضري اناء به الزيت ضيفي البصل المبشور والفلفل المقطع والبهارات المذكوره.
ضيفي السبيط مع التقليب واتركيه لمده خمس دقائق علي نار هادئه.
ضيفي الجمبري وقومي بالتقليب ايضا واتركيهم لمدة دقيقتين.
قومي بوضع الطماطم المبشوره والملح والماء واتركيهم علي نار هادئه مع تغطيتهم حتى تمام النضج.
اختبري تسوية الطاجن اذا احتاج ماء ضيفي له عند الحاجه.
ضعيه اسفل الشوايه ليأخذ لون ذهبي جميل.
ضيفي البقدونس المفروم علي الوجه وبهذا اصبح جاهزا
للاستخدام
ملحوظه:
اذا لم يتوفر لديك طاجن يمكن عملهم في الاناء المناسب لك.
ملحوظه:
لاتقومي برمي قشر الجمبري اعملي منه احلي طبق ارز يقدم بجانب طاجن السبيط والجمبري.
طريقة عمل ارز بشوربة الجمبري
المقادير
كيلو ارز مصري
قشر الجمبري
2ملعقة كبيره زيت
ثمرة طماطم
حبة فلفل مقطعه
بصله مقطعه
نصف ملعقة صغيرة كمون
نصف ملعقة صغيرة سبع بهارات
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
ربع ملعقه صغيره كركم
ملعقه صغيره بهارات الارز البسمتي
ربع ملعقة صغيره ورق لورا وحبهان مطحون
ملح حسب رغبة
طريقة التحضير
احضري قشر الجمبري وضعيه في اناء مع البصله المقطعه والطماطم والفلفل والماء الساخن.
ضيفي نصف ملعقة الكمون والسبع بهارات والفلفل الأسود والحبهان وورق اللورا.
اتركيهم علي النار حتي تمام النضج لمدة نصف ساعه.
احضري اناء اخر ضيفي 2ملعقة زيت واتركيه حتي يسخن.
ضيفي الارز المغسول والمصفي من الماء مع التقليب جيدا حتي يمتزج مع الزيت جيدا.
صفي شوربة الجمبري جيدا وضعيها معيار للارز.
لكل كوب ارز مصري كوب ماء او اكثر او اقل حسب نوع ارزك لكن المعتاد هو لكل كوب ارز كوب شوربه.
ضيفي بهارات الارز البسمتي والكركم والملح مع تذوق طعمهم.
غطي الاناء واتركيه علي نار عاليه حتي يتشرب الارز الشوربه ثم اتركيه علي نار هادئه حتي تمام النضج.
طريقة التقديم :
يقدم الارز وضعي فوقه خليط الجمبري والسبيط يقدم بجانب الطحينه .
وبذلك قدمت لكي افضل طرق بألذ طعم.