طريقة عمل مكرونه بالجمبري والصوص الاحمر .
طريقة عمل مكرونه بالجمبري والصوص الاحمر . |
طريقة عمل المكرونه بالجمبري والصوص الاحمر :
المقادير
كيس مكرونه اي نوع تفضليه
ربع كيلو جمبري مقشر
بصله متوسطه مبشورة
ملعقة توم مفروم
3ثمرات طماطم
حبة فلفل صغيره مقطعه
ملعقه صغيره فلفل اسود
ملعقه صغيره سبع بهارات
نصف ملعقة كمون
3ملاعق كبيره صلصه
ملح حسب الرغبه
رشة بقدونس للتزيين
طريقة تحضير المكرونه بالجمبري والصوص الاحمر :
نسلق المكرونه في اناء به ماء مغلي وملعقة زيت ورشة ملح مع التقليب.
عند تمام السلق تصفي المكرونه من الماء ونضع عليها ماء بارد.
احضري طاسه بها 2ملعقة كبيره زيت والبصله المبشوره والتوم والملح والبهارات اتركيها حتي تدبل.
ضعي الجمبري وقومي بتقليب المكونات جيدا.
ضعي الطماطم والفلفل المقطع والصلصه واتركيها حتي تتسبك المكونات مع بعضها جيدا علي نار هادئه.
عند تمام النضج لا تدعيها تجف تماما اتركي فيها صوص ثقيل القوام.
ضيفي المكرونه علي الجمبري والصوص وقلبيها جيدا اتركيها لمدة دقيقتين الان اصبحت جاهزه للتقديم.
لمعرفة باقي انواع المكرونات (اضغط هنا)