طريقة عمل صدور دجاج مدخنه مع سلطة الكولو سلو والكاتشب الرائع:
طريقة عمل صدور الدجاح المدخن :
المقادير :
3صدور دجاج مخلي من العظم
- ربع كوب ماء بصل
- ٢ ملعقه كبيره خل
- ١ ملعقه صغيرة عسل
- ١ ملعقه صغيرة بصل وتوم بودر
- ١ ملعقه صغيرة دبس رومان
- ١ ملعقه كبيرة صويا صوص
- ١ ملعقه صغيره بابريكا
-رشه زعتر و زنجبيل
- ملح حسب الرغبه
- ملعقه صغيره فلفل اسود
- ٣ ملعقة زيت
- ربع كوب ماء
طريقة تحضير صدور الدجاج المدخن :
-ضيفي علي ماء البصل الملح والفلفل والزعتر والزنجبيل والبصل والثوم البودر و البابريكا ونقلبهم كويس ونتبل بهم صدور الفراخ ونسيبها حوالي ساعه.
- في ربع كوب الماء نضيف الخل و الزنجبيل والزعتر ودبس الرمان والصويا صوص ونقلبهم ونتركهم جانبا.
- قومي بتسخين الزيت جيدا، ضعي صدور الدجاج لكي تأخد صدمه، حتي لاينزل مائها، نقلب من جميع الجهات حتي تتحمر جيدا.
- ضيفي كوب الماء المضاف له الخل و دبس الرومان و الصويا صوص وصوص الباربكيو والعسل ونقلب الصدور فيهم جيدا.
-غطي الجريل او الطاسه حتي تمام النضج، ويمكن اضافة بعض من الصوص اذا احتاجت حتي تمام نضجها.
-اشعلي فحمه وقومي بوضعها في ورق الفويل وضعيها في وسط الدجاج مع وضع قليل من الزيت علي الفحم وغطي الجريل لكي تكتسب الطعم المدخن.
ضعي الدجاج في التلاجه حتي تبرد ويسهل تقطيعها وبألف هنا.
تقدم بجانب الارز البسمتي او العيش الشامي.
طريقة عمل سلطة الكولو سلو :
المقادير:
ربع كرنبه صغيره مقطعه ناعم
2 حبة جزر مبشوره
ربع كوب مايونيز
2ملعقه كبيره لبن
ملعقه كبيره عسل (او سكر)
ملعقه كبيره عصير برتقال
طريقة تحضير سلطة الكولو سلو:
بعد بشر الجزر وتقطيع الكرنب ضيفي العسل والمايونيز وقومي بالتقليب.
ضيفي ملعقتين اللبن حتي يخف قوام المايونيز.
ضيفي ملعقتين عصير البرتقال لكي يخف لذعة المايونيز وهذا اختياري.
تترك في التلاجه لمده ساعه حتي تتشرب من جميع المكونات.
طريقة عمل الكاتشب البيتي.
المقادير :
كيلو طماطم معصوره
2ملعقة صغيره ملح
2ملعقه صغيره سكر
نصف كوب خل
ملعقه صغيره بصل بودر
ملعقه صغيره توم بودر
نصف ملعقه صغيره بابريكا
ثلث كوب ماء
ربع كوب نشا
رشة لون صناعي خفيفه (يمكن الاستغناء عنها)
طريقة تحضير الكاتشب :
ضعي حله علي النار بها عصير الطماطم واتركيها حتي تغلي.
ضيفي الملح والسكر والفلفل الاسود والبابريكا والتوم والبصل البودر واللون الصناعي حتي تكتسب لون جميل اتركيها حتي تمام النضج.
ضيفي النشا الي الماء وقلبيهم جيدا.
هدي النار علي الخليط ضيفي النشا المذاب في الماء مع استمرار التقليب حتي يثقل قوامه.
صفي خليط الكاتشب حتي تتخلصي من اي شوائب.
ضعي الخليط في برطمان معقم ونظيف وغطيه وضعيه في التلاجه لحين الاستعمال.
طريقة التقديم :
قدمي صدور الدجاج بجانب سلطة الكولو سلو والكاتشب، ويمكن ان تقدم بجانب الأرز البسمتي والبطاطس المقليه، كما يحب عائلتك قدمي لهم الطعام حتي يكونوا سعداء.