شوربة سي فوود
طريقة عمل شوربة سي فوود
المقادير
ربع كيلو جمبري
ربع ك سبيط مقطع
ربع ك بلح البحر
4حبات كابوريا
بصله متوسطه
ثمره فلفل
ملعقه ص كمون
ملعقه ص فلفل اسود
حبهان وورق لورا
كوب لبن
3ملاعق دقيق
ملح حسب الرغبه
بقدونس للتزيين
طريقة تحضير شوربة السي فوود :
نقوم بغسل الجمبري والسبيط والكابوريا وبلح البحر جيدا بالماء والملح والليمون.
نحضر اناء فيه 2ملعقه زيت وَمكعب زبده ونبشر البصله ونتركهاحتي تتدبل، مع اضافه الفلفل الاسود والكمون والملح والحبهان وورق اللورا ونضيف الدقيق ونقلب حتي يمتزجو جيدا.
ونضيف السبيط والكابوريا وبلح البحر والجمبري ونتركهم خمس دقائق علي نار هادئه.
ثم نضيف ماء سخن وقطع الفلفل الاخضر ونتركها حتي تنضج.
عندما تنضج نضيف كوب اللبن والبقدونس ونتركها دقيقه واحده علي النار ونطفئ النار وتقدم ساخنه ويمكن اضافه عصير الليمون عليها.
طريقة التقديم :
تقدم بجانب ارز بالجمبري والسبيط المقلي والسلاطات.