recent
أخبار ساخنة

طريقة عمل شوربة طماطم البحر والجمبري.

طريقة عمل شوربة طماطم البحر والجمبري.

 






طريقة عمل شوربة طماطم البحر والجمبري. 


طماطم البحر من الاكلات البحريه اللذيذه المشهوره في مصر خاصة في مدن القناه يمكن تناولها شاورما ويمكن شوربه بمفردها او مع الجمبري واليكم طريقة تحضيرها :

طريقة عمل شوربة طماطم البحر والجمبري بطعم رائع ولذيذ 

المقادير

*ربع كيلو طماطم البحر

*ربع كيلو جمبري 

*بصله صغيره مفرومه

*نصف كوب لبن او كريمه لباني

*ملعقة كبيره دقيق

*ملعقه صغيره فلفل اسود

*ورق لورا وحبهان

*نصف ملعقة كمون

*نصف ملعقه ص سبع بهارات 

*ملعقه صغيره فلفل اخضر مقطع

*ملح حسب الرغبه

*2ملعقه ك زيت 

طريقة تحضير شوربة طماطم البحر والجمبري:

*قومي بنقع طماطم البحر جيدا في الماء اكثر من مره وفي كل مره قومي بتغير الماء وضعي قليل من الخل والليمون. 


*قصي شوارب الجمبري وانزعي كيس الرمل من ظهر الجمبري وقومي بغسله ايضا بالليمون. 


*احضري اناء قومي بتسخين الزيت وضعي البصله المبشوره 

حتي تدبل قليلا. 


*ضعي طماطم البحر والجمبري والحبهان وورق اللورا  وقومي بالتقليب واتركيه لمده دقيقتين. 


 * ضعي الفلفل الاسمر والدقيق واستمري في التقليب ضعي الماء الساخن والفلفل المقطع  وباقي البهارات والملح حسب رغبتك اتركيه حتي ينضج. 


 *قومي بإضافة اللبن والخضره المفرومه للتزين واتركيه دقيقه ويقدم. 


طريقةتقديم الشوربه :

يقدم بجانب ارز بالجمبري، وسلطة الطحينه، والسوبيا المقليه. 



google-playkhamsatmostaqltradent