طريقة عمل شوربة طماطم البحر والجمبري.
طريقة عمل شوربة طماطم البحر والجمبري بطعم رائع ولذيذ
المقادير
*ربع كيلو طماطم البحر
*ربع كيلو جمبري
*بصله صغيره مفرومه
*نصف كوب لبن او كريمه لباني
*ملعقة كبيره دقيق
*ملعقه صغيره فلفل اسود
*ورق لورا وحبهان
*نصف ملعقة كمون
*نصف ملعقه ص سبع بهارات
*ملعقه صغيره فلفل اخضر مقطع
*ملح حسب الرغبه
*2ملعقه ك زيت
طريقة تحضير شوربة طماطم البحر والجمبري:
*قومي بنقع طماطم البحر جيدا في الماء اكثر من مره وفي كل مره قومي بتغير الماء وضعي قليل من الخل والليمون.
*قصي شوارب الجمبري وانزعي كيس الرمل من ظهر الجمبري وقومي بغسله ايضا بالليمون.
*احضري اناء قومي بتسخين الزيت وضعي البصله المبشوره
حتي تدبل قليلا.
*ضعي طماطم البحر والجمبري والحبهان وورق اللورا وقومي بالتقليب واتركيه لمده دقيقتين.
* ضعي الفلفل الاسمر والدقيق واستمري في التقليب ضعي الماء الساخن والفلفل المقطع وباقي البهارات والملح حسب رغبتك اتركيه حتي ينضج.
*قومي بإضافة اللبن والخضره المفرومه للتزين واتركيه دقيقه ويقدم.
طريقةتقديم الشوربه :
يقدم بجانب ارز بالجمبري، وسلطة الطحينه، والسوبيا المقليه.