الكبده هناك طرق عديده لاعدادها قد اخترت لكي أفضل طريقة لعمل الكبده بمذاق رائع ، في البدايه سوف نتكلم عن بعض اسرار طعم الكبده المميز في المحلات ولكي تكون بنفس المذاق عليكي باتباع الآتي :
بعض اسرار طريقة عمل كبدة المحلات.
1- اغلبيه مطاعم الكبده الكبيره مش بيحط طماطم ولو حط بيحطها في الاخر عشان لاتغير طعم الكبده وتكون شاورما او فاهيتا.
2- الكبده لانضع فيها ماء لاكن اذا اردتي ان تضعي ماء لاتكثري منه.
3- الكبده البلدي مش بتتغسل بس لو عايزه تغسليها اغسليها براحتك.
طريقة عمل الكبده. |
الكبده الاسكندراني بخلطه مميزه.
- كيلو كبده متقطع شرائح رقيقه ومتوسطه الحجم.
- 4 حبات فلفل اخضر مقطع.
- 6 فصوص ثوم مفروم.
- حبة فلفل حامي مفروم.
- 3معالق طحينه.
- ملعقة صغيرة فلفل اسود.
- ملعقه صغيره كمون.
- ملعقه كزبره ناشفه.
- 2ملعقة خل ابيض.
- ملعقه صغيره زعتر.
- 2 ملعقة سمنه.
- 2ملعقة زيت.
طريقة تحضير الكبده الاسكندراني:
احضري الكبده وضعي فيها نصف ملعقة الكمون والخل وعصير الليمون واتركيه جانبا.
ضعي 3 معالق طحينه نصف ملعقة كمون ملعقة فلفل اسود وعصير ليمونه، ورشه شطه وملح وكسبره ناشفه، ومعلقه خل ابيض والزعتر وربع كوب مياه، وقومي بالتقليب واتركيهم .
احضري طاسه كبيره بها الزيت، والسمن حتي يسخن جيدا.
ضعي التوم المفروم والفلفل الاخضر والحار وقومي بالتقليب
ضعي الكبده علي نار عاليه تأخذ صدمه، ونقوم بالتقليب جيدا، واتركيها لمدة ربع ساعه مع التقليب من حين لاخر .
ضعي خليط الطحينه، والبهارات وقومي بالتقليب و اتركيها حتي تمام النضج.
اقرأ أيضًا : طريقة عمل الكفته المشويه.
الكبده المحمره بالسمن البلدي
- نصف كيلو كبده بلدي مقطعه شرائح عريضه ورقيقه.
- ملح حسب الرغبه.
- فلفل اسود.
- سمن بلدي (يمكن استبدالها بأي ماده دهنيه تفضليها).
- بقدونس وشبت وكسبره مفرومه للتزين.
طريقة تحضير الكبده المحمره :
احضري الكبده من جزار نظيف و معروف لان في هذه الطريقه لا نقوم بغسل الكبده نقوم بتحميرها كما هي.
احضري طاسه بها السمن البلدي اتركيه حتي يسخن.
قومي بتحمير شرائح الكبده حتي انتهائك من الكميه.
احضري طبق التقديم وضعي فيه الخضراوات ثم ضعي الكبده المحمره ورشي عليها الملح والفلفل الاسود.
اقرأ ايضًا :طريقة عمل السجق.الكبده الاسكندراني زي المحلات
- نصف كيلو كبده مقطعه شرائح رقيقه.
- 2معلقة توم مفروم.
- 3حبات فلفل مقطعه شرائح.
- ملعقةصغيره فلفل اسود.
- ملعقه صغيره سبع بهارات.
- ملعقةصغيره كزبره مطحونه.
- ربع كوب زيت.
- بقدونس مفروم.
طريقة تحضير الكبده الاسكندراني زي المحلات:
في طاسه قومي بتسخين الزيت جيدا اقسمي الكبده نصفين ضعي النصف الاول في الزيت.
اتركي الزيت حتي يسخن مره اخري ضعي باقي الكبده في الزيت واتركيها حتي تتلون مع التقليب.
ضعي التوم المفروم، والبهارات السابقه، والفلفل المقطع وقومي بالتقليب مره اخري.
قومي بتزينها بالبقدونس المفروم اذا اردتي ذالك.
كبده بقري بالكمون
- نصف كيلو كبدة بقري.
- 2حبة فلفل أخضر رومي.
- فلفل حار (اختياري).
- ملعقة ثوم مفروم.
- ملعقة صغيره كمون.
- 2ثمرةطماطم مقطعه.
- ملح /فلفل أسود.
- عصير نصف ليمونه.
طريقة تحضير كبدة بلدي بالكمون:
ضعي شرائح الكبده في زيت ساخن مع كمون وملح وفلفل أسود واتركيها قليلا حتي تأخذ لون.
عند اقتراب النضج ضيفي الفلفل المقطع والثوم المفروم وقومي بالتقليب.
ضيفي مكعبات الطماطم مع التقليب ثم ترفع من على النار قومي بعصر نصف الليمونه قدميها في طبق التقديم.
الكبده الاسكندراني بالبصل
طريقة عمل الكبده الاسكندراني بالبصل، تعتبر الكبدة من أفضل الآكلات التي تقدمها السيدات في مائدة عيد الأضحى سواء في وجبة الفطار أو الغذاء، وهنا يوجد أكثر من طريقة يمكن تقديمها بها واليكي طريقة عمل كبده اسكندراني بالبصل :
مقادير الوصفه:
- نصف كيلو كبده.
- حبة بصل مفرومه.
- ملعقه صغيره توم مفروم.
- ملعقه صغيره سبع بهارات.
- ملعقه صغيره فلفل اسود.
- ملعقه صغيره خل.
- نصف ملعقه زنجبيل مطحون.
- 2حبه فلفل مقطع.
- عصير ليمون.
- 2حبة طماطم مقطعه.
- زيت.
طريقة تحضير الكبده الاسكندراني بالبصل :
ضعي الزيت في الطاسه يسخن ضيفي البصل والثوم حتي يذبل.
ضيفي الكبده مع التقليب وباقي البهارات والفلفل الاخضر.
اتركيها حتي تنضج.
ضيفي الطماطم المقطعه، وعصير الليمون والبقدونس والكزبره تقدم ساخنه.
الكبده بالرده
طريقة عمل الكبده بالرده، وتعتبر من الأكلات الشعبية الأكثر انتشاراً و يتم تحضيرها في البيت بكل سهوله، وتختلف الكبدة باختلاف مصادرها، فكبدة الخروف مختلفه في الطعم عن كبدة الأبقار لذلك فهي تعتبر عالية القيمة الغذائية و تحتوي على نسبة عالية من الفيتامينات والدهون وإليكي مقادير الوصفه :
مقادير الوصفه :
- ملعقه كبيره توم مفروم.
- ملعقة كزبره ناشفه.
- ملعقة كمون.
- ملعقة مسترده.
- عصير ليمونه.
- نصف ملعقه فلفل اسود.
- معلقتين زيت.
- كوب رده مضاف له 3ملاعق دقيق.
طريقة تحضير الكبده بالرده :
تبلي الكبده بالمكونات السابقه لمده ساعتين.
احضري خليط الرده، والدقيق قومي بإحضار قطع الكبده من التتبيله، ووضعها في الرده.
قومي بإحضار طاسه بها زيت ساخن وتحمير قطع الكبده في الزيت قدميها بجانب العيش او المكرونه.
تقدم الكبده بجانب المكرونه او الخبز والطحينه، والبطاطس المقليه.وبذالك قدمت لكم أفضل طريقة لعمل الكبده بمذاق رائع. بالصحه والعافيه.